הרחבת מבנה צ'ק פוינט, תל אביב- יפו.
אדריכלות האגף המזרחי: קוץ אדריכלים | מנהל פרויקט: מ.יוקלה ניהול פרויקטים
יועץ אלומיניום: לנדמן אלומיניום בע"מ | קבלן אלומיניום: קבוצת קוסטיקה
אודות – למבנה הקיים, המשמש כמטה הבינ"ל של חברת אבטחת המידע, צ'ק פוינט, ואשר תוכנן על ידי ארכ. אבנר ישר, נוסף אגף מזרחי חדש. האגף החדש תוכנן על ידי ניר-קוץ אדריכלים, אשר זכו בתחרות מוזמנים, והוא מהווה שדרוג ירוק (Retro Fit) של המבנה הקיים. השדרוג הירוק כלל, מצללה אקולוגית (המתוארת להלן), מערכות למחזור מים אפורים, תאורה חסכונית, גינה בגג המבנה ועוד.
מעטפת – התוספת הדומיננטית, בשדרוג הירוק, כללה שתי מצללות אורגניות (Shading) של צמחייה. המצללות תלויות בפן החיצון של קיר המסך, בחזית המזרחית ובחזית הדרומית של המבנה, והן מהוות את הקרום החיצון בקיר מסך כפול מאוורר( Facade Ventilated Double Skin). ההצללה האקולוגית התלויה בפן החיצון של קיר המסך, משתייכת למשפחת קירות המסך הכפולים והמאווררים. המערך של קיר המסך הכפול והמאוורר, מוריד משמעותית את עומס החום על מעטפת המבנה, ובכך מצמצם את המשאבים הנדרשים למיזוג.
במדינות קרות מקובל לסגור את הקיר הכפול המאוורר במהלך החורף. סגירה זו מונעת את סחרור האוויר, ולכן האוויר החם הנכלא בתווך מתחמם עוד ועוד, מקרין בהולכה את החום פנימה אל תוך המבנה, וכך חוסך את משאבי החימום. החלטת ממשלה מספר 3768, לעידוד בנייה ירוקה מיום 16/01/2013, קובעת כי שטח קירות עבים ומעטפת כפולה לא ייחשבו במניין השטחים המחושבים לבנייה. בכך מעודדת ההחלטה בניית מעטפת כפולה וקירות עבים, המשמרים את האנרגיה במבנה באמצעות בידודו מהחוץ.
מתוך התקנות: תק' תשע"ג 2013 "מעטפת כפולה" – "מעטפת חיצונית למבנה, הבנויה מחומרים קלים, ומרוחקת מקיר מבנה חיצוני, באופן שנוצר מרווח פנימי למעבר אוויר ולתחזוקה (ה2). הייתה בבניין מעטפת כפולה, לא יבוא השטח הנוצר ממנה במניין השטח המותר לבנייה ובלבד שהמרווח הפנימי שנוצר בינה לבין קיר הבניין לא יעלה על 0.90 מטר".